preloader logo
0
uspjeh

HrZip e-commerce

Online trgovina ima nekoliko prednosti, bez obzira na to koristite li je za prodaju proizvoda uz konvencionalno poslovanje ili kao samostalan pothvat e-trgovine. Pročitajte naš popis razloga zašto bi online trgovina mogla biti odlična za vašu tvrtku.

1. Smanjeni troškovi - općenito, on-line trgovina košta manje od postavljanja i pokretanja od fizičke trgovine, iako je važno prepoznati da rad na e-trgovini zahtijeva neprekidno ulaganje zbog promjene u tehnologiji internet stranica.

2. Niži troškovi marketinga s boljim ciljanjem: mrežna promocija može se preciznije usmjeriti na potencijalne kupce od korištenja konvencionalnih medija. Primjerice puno je jeftinije poslati marketinšku poruku putem e-pošte na 1000 kupaca nego što je poštom poslati 1000 biltena.

3. Prošireni zemljopisni doseg: lokalna tvrtka može proširiti poslovanje u više gradova ili županija, ovisno o proizvodu, međunarodna, samo kroz učinkovitu strategiju e-trgovine. Imajte na umu da ako prodajete izvan Hrvatske, morat ćete se pridržavati propisa i razumjeti porezne i uvozne / izvozne probleme.

4. Dostupni za poslovanje 24 sata dnevno: s automatiziranom narudžbom i obradom plaćanja, prodaja se može izvršiti u bilo koje vrijeme, a kupci mogu kupiti kada im to odgovara. Istraživanje * pokazuje da je najpopularnije vrijeme za online shopping od 12 h do 24h tokom radnih dana, a u nedjelju navečer.

5. Veća fleksibilnost: mrežna trgovina može se ažurirati odmah i onoliko često koliko vam se sviđa - primjerice, da biste promovirali 'ponudu dana' na svojoj naslovnoj stranici, nema potrebe za skupim tiskanim materijalom.

6. Šira potencijalna baza korisnika: poslovanje e-trgovine je dodatna opcija za kupnju koja može privući korisnike koji prije nisu kupovali kod Vas.

7. Poboljšano profiliranje korisnika , uz mogućnost ciljanja proizvoda i usluga u određenim skupinama na temelju podataka prijašnjih kupovina.

8. Povećana vidljivost za vašu tvrtku i proizvode: uz ulaganje u optimizaciju tražilice i online promociju, online trgovina postaje dostupnija korisnicima koji pretražuju vaše proizvode.

9. Mogućnost prenošenja općih informacija: to je izrazito važno kada kupca zanima radno vrijeme lokalne trgovine ili pak želi postaviti pitanje o proizvodima, slanju i sl. Također može vidjeti i odgovore na često ponavljana pitanja i time brzo doći do informacije koja mu je potrebna.

10. Strategije marketinga: vaša mrežna trgovina može podržati marketinške strategije, uključujući recenzije kupaca i izjave.